Experiència professional

>> . Publicado en José Javier Ordóñez Echeverría

tira josetxo

El meu perfil professional, que tracta de conciliar teoria i pràctica, d'una banda i exercici de l'advocacia, de la mediació i de la filosofia, per una altra, m'ha portat a introduir-me al món de l'educació i la formació.

Així, sóc professor associat de Dret Internacional Privat de la UPF i professor col·laborador a la UOC, als estudis de Dret i Ciència Política. He exercit docència presencial gairebé ininterrompudament en diversos màsters i postgraus sobre Resolució alternativa de conflictes, Criminologia i Dret (en la UB i la URL), així com tutor de pràctiques, tant d'alumnes universitaris com de jutges provinents de l'Escola Judicial.

Col·laboro amb l'Institut Borja de Bioètica, com a docent dels continguts de Dret de la seva oferta formativa. Sóc membre del Comité d'Ètica Assistencial de l'Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, d'Esplugues de Llobregat.

Sóc ponent en cursos i altres actes de formació continuada en el Col·legi d'Advocats de Barcelona tals com el Curs General d'Estrangeria, el Curs de Dret Penitenciari, taules rodones, conferències i jornades relacionades amb la defensa dels drets humans i els àmbits de la meva activitat professional, especialment amb les mesures administratiu-sancionadores i penals que impliquen un component específic d'estrangeria.

Com a vocal de la Comissió delegada d'Estrangeria i de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, ambdues del Col·legi d'Advocats de Barcelona, participo en l'organització i creació de diverses eines de debat, anàlisi i denúncia de la normativa i les accions contra els drets fonamentals.

També sóc soci de l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans i d'Amnistia Internacional.

Col·laboro amb el projecte de VOLPA Intermón Catalunya, el voluntariat internacional d'Oxfam Intermón, que s'encarrega de la formació, enviament i acompanyament de persones que decideixen donar dues o més anys de la seva vida per a la cooperació i el desenvolupament dels pobles del Sud.